Mijn Challenge: diTox Week 2

Hi !

Zoals je in een vorige blogpost (Mijn challenge: diTox) al kon lezen ben ik vorige week de uitdaging aangegaan met Di om drie weken mee te doen met hun detoxkuur: de DiTox Challenge in 3 stappen.

De eerste week van deze challenge zit er nu op en vanaf vandaag staat de komende week dan ook in het teken van stap 2 van deze challenge: vertroetel je huid.

Hoe verliep week 1?

Diëten is niet aan mij besteed, ik houd het nooit lang vol. Ik was dan ook erg benieuwd hoe deze ‘inwendige’ kuur zou verlopen. 

Over het algemeen heb ik de eerste week goed ervaren. Erg moeilijk vond ik het niet en dit kwam omdat ik mezelf geen al te strenge ‘regels’ had opgelegd. De beste manier om een detox kuur tot een goed einde te brengen is nog altijd door geleidelijk aan een aantal dingen aan je levensstijl te veranderen. Een ideale ‘inwendige’ detoxkuur duurt daardoor dan ook best langer dan één week (ongeveer twee tot drie weken).

 

Het moeilijkste tijdens mijn detoxkuur was niet toegeven aan mijn koffie ‘cravings’. De korte nachten en het vele studeren (omdat mijn examens voor de deur staan) zorgden er voor dat ik liters koffie wilde drinken. Totaal geen koffie meer drinken is me dan ook niet gelukt, maar deze detox zou geen ‘challenge’ zijn als ik geen moeite deed. Ik probeerde een kopje koffie daarom wat vaker te vervangen door bijvoorbeeld een kopje citroen-honing water, een ideaal detox-drankje. Het hydrateert je lichaam, geeft je meer energie en zorgt voor een stralende huid. Bovendien is het erg gemakkelijk te maken: een beetje water koken en vervolgens bovenop een schijfje citroen gieten. Tenslotte nog een koffielepel honing toevoegen en je drankje is klaar !

IMG_20170111_111837_879.jpg

 

Een nieuwe week, een nieuwe challenge

Tijdens week 2 van de Di diTox Challenge staat alles in het teken van

huidverzorging. Problemen met de huid of het haar zijn vaak een uiting van een verstoring van een evenwicht ergens in je lichaam. Deze tweede stap van de detoxkuur is dan ook een ideale aanvulling op het ‘inwendig’ zuiveren. Maar, niet alle problemen met de huid en het haar houden verband met je innerlijke gezondheid of verdwijnen met een inwendige kuur. Wat meer aandacht besteden aan je dagelijkse verzorgingsroutine kan je huid dan ook een extra boost geven.

 

Mijn onklopbare truc voor een perfecte huid

Zelf heb ik helemaal geen perfecte huid en door een hormonale disbalans heb ik dit maar weinig in de hand. Toch zijn er een aantal dingen waardoor ook mijn huid kan verbeteren.

Mijn eerste tip: Tea tree olie IMG_20170111_110445_667.jpg

Tea tree olie is een etherische olie verkregen uit de bladeren van de Thee

boom. Het heeft een antibacteriële en schimmeldodende werking. Tea tree olie is een veelzijdig product met heel wat toepassingsmogelijkheden, al is de werking van tea tree olie hierbij niet altijd wetenschappelijk aangetoond.

Ik gebruik tea tree olie voornamelijk wanneer ik last heb van acne. Ik breng het ‘s avonds aan op een schone huid en de volgende ochtend is de roodheid en ontsteking enorm afgenomen.

  • Reinig voor het slapen gaan je huid. Breng vervolgens met je vinger, een doekje of wattenstaafje een beetje tea tree olie aan op je acne.
  • Door de antiseptische werking van deze olie zal de huidontsteking snel afnemen. Bovendien verwijdert tea tree olie de natuurlijke oliën van je huid niet waardoor je huid niet verder beschadigd raakt.
  • Tea tree olie is verkrijgbaar bij oa. Kruidvat, Essenza, enkele apotheken; het is ook beschikbaar als onderdeel van verschillende verzorgingsproducten oa. bij The Body Shop en Lush.

 

Een tweede tip: scrubben maar !

Je huid regelmatig scrubben is belangrijk om dode huidcellen te verwijderen en zo een mooie egale huid te verkrijgen. Tegenwoordig is er een groot aanbod aan scrubs, maar je kan het ook gemakkelijk zelf maken door wat kristalsuiker aan je favoriete douchegel toe te voegen. Het is belangrijk na het scrubben een goede bodylotion of bodymilk te gebruiken om je huid voldoende te hydrateren.

img_20170111_110314img_20170111_110222

 

 

 

 

 

Wat is jouw ultieme tip voor een stralende huid?

Liefs,

Eva

 

 


Meer weten over deze diTox Challenge? Kijk dan even op http://www.di.be/nl/Slank/een-detoxkuur-voor-een-goede-en-gezonde-start/668

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s