Mijn challenge: diTox

Hi !

Het nieuwe jaar is nu al enkele dagen bezig en ik ben er zeker van dat we op 1 januari allemaal wel een aantal goede voornemens gemaakt hebben. Ook ik maak wel eens een lijstje met goede voornemens en doelen voor het nieuwe jaar.

Eén van mijn doelen voor 2017 is, hoe kan het ook anders, een gezonde en evenwichtige levensstijl vinden die echt bij me past en die ik dan ook zonder problemen kan aanhouden. Sinds enkele maanden probeer ik al vaker te sporten en bewuster om te gaan met voeding. Ik ben dagelijks wel op zoek naar gezondere alternatieven voor mijn favoriete snacks en gerechten, ik probeer minder vlees te eten en meer groenten, fruit en water in mijn dagelijkse dieet te voorzien.

Om mijn nieuwe jaar en goede voornemen te starten ben ik dan ook de uitdaging aangegaan met Di. Zij dagen iedereen uit mee te doen met hun detoxkuur: de Ditox Challenge in 3 stappen. Elke week hebben zij een nieuwe Ditox Challenge voor jou.
(Weet je niet wie of wat Di is? Di heeft over heel België winkels die in teken staan van schoonheid en verzorging. Meer weten? Neem dan even een kijkje op hun site via deze link: http://www.di.be/nl/over-ons)

Hieronder even een overzicht van de verschillende stappen die je ook op de site van Di kan terugvinden (http://www.di.be/nl/Slank/een-detoxkuur-voor-een-goede-en-gezonde-start/668)

Stap 1: Zuiver je lichaam, volg onze voedingstips en ontdek de promo’s bij Di die je detox nog een extra boost geven.

Stap 2: Vertroetel je huid en jaag de toxines op de vlucht.

Stap 3: Werk aan je figuur met oefeningen die zo leuk zijn dat je ze volhoudt.

Ik begin deze week met stap 1 van de challenge: ik zuiver me vanbinnen…
Een goede detoxkuur helpt je lichaam om zich van toxische stoffen te ontdoen. Maar vergis je niet, een detoxkuur is niet hetzelfde als diëten. De nadruk ligt vooral op ‘licht’ en gezond eten: veel groenten, fruit en plantaardige producten en geen geraffineerde suikers, alcohol of vetten. Veel drinken is ook een onderdeel van de detoxkuur. Probeer zoveel mogelijk water, vers vruchtensap of thee te drinken en laat de cafeïne-rijke producten even voor wat het is (wat voor mij overigens een echte uitdaging is, zo midden in een examenperiode en met een verslaving aan koffie).
Een goede detoxkuur is niets zonder een uitgerust lichaam. Zorg voor voldoende slaap. Hoeveel uur slaap dit is hangt af van persoon tot persoon: slaap tot je een uitgerust en energiek gevoel hebt.

Om te eindigen nog even mijn ultieme en onfeilbare detox recept om af te rekenen met die slechte stoffen: een groene smoothie !

ditox

Wat heb je nodig?

  • 2 rijpe bananen
  • 1 kiwi
  • 2 handjes verse spinazie
  • sap van een halve citroen
  • een halve komkommer
  • 1 glas water

Spinazie bevat onder andere foliumzuur en ijzer. Komkommer zit vol vitamine C, magnesium en helpt je huid er gezond uit te zien. Ook kiwi zit vol magnesium en zorgt voor een goede stofwisseling. Citroensap, tenslotte, zit vol vitamines en mineralen.

Voila, ik ben helemaal klaar voor mijn eerste week van de Ditox Challenge !

 

Liefs,
Eva

3 thoughts on “Mijn challenge: diTox

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s